kungsörnen (2) kungsörnen (3) kungsörnen (6) kungsörnen (4) kungsörnen (7) kungsörnen (9)

I samarbete med Kungsörnen


Kanelbullens dag närmar sig äntligen och vi har fått äran att göra vårt egna kanelbulle-recept tillsammans med Kungsörnen! Vi har gjort det med vår egna twist av vårt ursprung från Seoul, Sydkorea. Vi har kärat ner oss lite extra mycket i grönt på senaste tiden, så vi valde grönt te (matcha). Detta är en tävling där vi mötes Daniel Paris och Sanne Alexandra, så ni får gärna likea vår bild på Instagram och supporta oss!

Vårt recept:

Deg: 5 dl mjölk, 50 gram jäst, 1,5 dl strösocker, 0,5 tsk kimchisalt, 1 tsk kanel, 15 dl Kungsörnen vetemjöl special (här!), 125 gram smör, 1 tsk matcha pulver från Jeju Island, 1 msk koreansk honungs citron te på burk

Mixa jästen med rumstempurerad mjölk, tillsätt alla torra ingredienser och klicka i smöret. Jobba ihop degen och låt jäsa i 30 min. Kavla ut degen och strö på kanel och matcha. Rulla ihop knyten och lägg på plåt. Grädda i ugnen i 15 minuter på 250 grader.

Glasyr: 4 dl florsocker, 2 msk vatten, 5 droppar citronsaft, 1 tsk matcha pulver

Rör ihop alla ingredienser och häll på bullarna enligt önskemål.

Dekor: Grönt te choklad och wasabi chips

Hoppas att era Seoul kanelbullar smakar gott och att ni ger oss en like på Instagram!

Läs mer om Kungsörnens alla produkter på:

@kungsornen

kungsornen.se

FB Kungsörnen

LOVE /SS

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments